Artikelen

Kerst 2020

bethlehemstarDe boodschap van kerst, moet dat nog verteld worden in onze kerken? Wat heeft de komst van Jezus voor ons  betekend? Zoveel over te zeggen. Door de komst van Jezus werd alles anders. Door de komst van Jezus en door Zijn overwinning aan het kruis werd de scheiding die er was tussen God en de mensen weggenomen.  Prachtig!  Een meesterplan van God. Als je deze kerstboodschap weer op je laat inwerken kun je er blij van worden en er diep van onder de indruk raken

Toch is het een verwarrende tijd.

Aan de ene kant beperkte contacten en bovendien een nieuwe variant van het virus, mogelijk nog besmettelijker dan de vorige. Aan de andere kant zijn inentingen binnenkort mogelijk.

Geen samenkomsten in de kerk, maar wel steeds beter wordende livestreams.

Een overlijden van een geliefde broeder maar ook de geboorte van een dochter binnen de gemeente.

Verwarrend.

Het kan zomaar zijn dat de boodschap van kerst wat naar de achtergrond raakt. Toch is er echte hoop.      

 Jesaja 9:1  bijvoorbeeld:  

Het volk dat in duisternis ronddoolt

ziet een schitterend licht.

Zij die in het donker wonen

worden door een helder licht beschenen.

Het is een donkere tijd, met lichtpuntjes hier en daar. Kunnen we het opbrengen ons te laten beschijnen door het heerlijke licht dat over ons is gekomen door de geboorte van Jezus?

Voorlopig alleen online

Beperk zoveel mogelijk je contacten, dat was de boodschap van minister-president Mark Rutte maandagavond. Die oproep geldt voor iedereen ook voor ons als kerkelijke gemeente. We hebben een uitzonderingspositie waardoor we nog steeds met maximaal dertig personen bij elkaar mogen komen. Toch willen we daar geen gebruik van maken. We vinden het maatschappelijk gewoon niet verantwoord. De kerkenraad heeft daarom besloten de diensten voorlopig alleen online te houden.

We beseffen dat dit voor sommigen een moeilijke beslissing is. Nog minder contacten, nog minder mensen zien. We willen u en jou echt oproepen naar elkaar om te blijven zien.

De diensten gaan online door. De mensen van de techniek en allen die bij de online diensten betrokken zijn zullen er alles aan doen om de diensten zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Het zal nooit een normale dienst kunnen vervangen, maar zo blijven we toch betrokken bij elkaar.

De kerstdienst zal dus D.V. ook online te zien zijn. We willen van deze gelegenheid gebruik maken om u en jou nogmaals op te roepen een korte (kerst)groet met uw telefoon op te nemen zodat we elkaar even kunnen zien, juist in deze tijd.

Tot zover deze mededeling;

Moge God, die ons hoop geeft, u in het geloof geheel en al vervullen met vreugde en vrede, zodat uw hoop overvloedig zal zijn door de kracht van de heilige Geest.       Romeinen 15:13

Vespers

brandendekaarsDe gezamenlijke kerken van Wormer en Jisp nodigen U uit om samen met ons in een viertal vespers –korte vieringen van zang, gebed en meditatie- stil te staan bij komst van het Kerstfeest.

Traditioneel worden deze vespers gehouden in de intieme Doopsgezinde vermaning.

Helaas zou  wegens de Corona maatregelen epidemie slechts een zeer beperkt aantal mensen de diensten in dit kleine kerkje kunnen bijwonen.

Daarom worden de vespers opgenomen in De Wijngaard en live-stream uitgezonden.

 

U kunt de uitzending vinden op https://www.youtube.com/channel/UCXBHIh9YE87J5fHbCT_3ofA/live

 

Het gaat om de woensdagen 25 november, 2 december, 9 december, 16 december. Aanvang 19.00 uur.

Live Kerkdiensten van de Wijngaard

yt live icon
Volg de live kerkdienst  hier

 

Of bekijk ze terug op ons  youtube kanaal

 

We zijn ook te vinden op Facebook

facebookicon

Een nieuwe fase

Sinds 5 juli kunnen we eindelijk weer diensten houden. Elkaar weer ontmoeten in de kerk, zij het enigszins beperkt.   Het lijkt erop dat we voorlopig nog met de anderhalvemetermaatregel te maken hebben. Ook zingen is er voorlopig niet bij. Toch is het goed om samen te komen en woorden van bemoediging en troost te horen. God is goed! Hij laat Zijn kerk niet los. We vertrouwen erop dat er weer een tijd komt waarin we, uit volle borst, God alle lof en eer toe kunnen zingen die Hem toekomt.

Halleluja!

Hoe goed is het te zingen voor onze God,

hoe heerlijk hem onze lof te brengen.                    Psalm 147:1

Tot die tijd kunnen veel gemeenteleden nog niet komen vanwege de risicogroep waar ze in vallen.  We blijven ook aan hen denken en sturen kaartjes, berichtjes of brengen een bezoekje als het kan. Laten we naar elkaar blijven omzien, dan zal de vreugde om elkaar weer te zien straks alleen maar groter zijn.

Er worden voorbereidingen getroffen om de diensten te gaan streamen. Medio augustus staat in de planning. Tot die tijd zijn de diensten van de Zaankerk nog steeds te beluisteren en te bekijken. Net als vele andere kerkdiensten, waaronder ook die van de NGK Krommenie.

Zomaar ineens....

Zomaar ineens ……….. gaat er een virus door de wereld en veel dingen zijn tot stilstand gekomen.

Een woestijnperiode?

Woestijnperiodes komen met regelmaat voor in de Bijbel. Een periode van je terugtrekken uit het gewone bestaan, afzondering. Je zou het quarantaine kunnen noemen.

Een van die woestijnverhalen gaat over Elia. Elia beleeft een geestelijk hoogtepunt op de berg van Karmel. Hij levert een topprestatie op het gebied van geloofsvertrouwen en beleeft een sensationele bekering van het volk. En dan stort alles in. Hij vlucht en gaat van de hype van de Karmel naar de quarantaine van de woestijn. Wat merkt hij van God in dit alles?

God is niet aanwezig in de indrukwekkende storm, de aardbeving of het vuur. God is aanwezig in de stilte van een zachte bries. Denk je misschien dat God vooral werkt door gepassioneerde kerkdiensten, door vurig jeugdwerk of een preek die je doet schudden op je fundamenten? Misschien is God wel veel meer aanwezig in de stilte van de woestijn, in de quarantaine van de Corona-crisis. Durf stil te zijn en te ontdekken dat God in die stilte aanwezig is!

Gelet op de landelijke richtlijnen rondom het coronavirus worden er geen kerkdiensten en bijeenkomsten gehouden tot eind juni.

Subcategorieën

yt live icon
Volg de live kerkdienst  hier

 

Of bekijk ze terug op ons  youtube kanaal

 

We zijn ook te vinden op Facebook

facebookicon

 

 

Contact

"De Wijngaard"

Dorpsstraat 134a,
1531 HP Wormer
06-1629 9993

<meer>

 

 

 

 

 

anbi