Artikelen

Live Kerkdiensten van de Wijngaard

yt live icon
Volg de live kerkdienst  hier

 

Of bekijk ze terug op ons  youtube kanaal

 

Een nieuwe fase

Sinds 5 juli kunnen we eindelijk weer diensten houden. Elkaar weer ontmoeten in de kerk, zij het enigszins beperkt.   Het lijkt erop dat we voorlopig nog met de anderhalvemetermaatregel te maken hebben. Ook zingen is er voorlopig niet bij. Toch is het goed om samen te komen en woorden van bemoediging en troost te horen. God is goed! Hij laat Zijn kerk niet los. We vertrouwen erop dat er weer een tijd komt waarin we, uit volle borst, God alle lof en eer toe kunnen zingen die Hem toekomt.

Halleluja!

Hoe goed is het te zingen voor onze God,

hoe heerlijk hem onze lof te brengen.                    Psalm 147:1

Tot die tijd kunnen veel gemeenteleden nog niet komen vanwege de risicogroep waar ze in vallen.  We blijven ook aan hen denken en sturen kaartjes, berichtjes of brengen een bezoekje als het kan. Laten we naar elkaar blijven omzien, dan zal de vreugde om elkaar weer te zien straks alleen maar groter zijn.

Er worden voorbereidingen getroffen om de diensten te gaan streamen. Medio augustus staat in de planning. Tot die tijd zijn de diensten van de Zaankerk nog steeds te beluisteren en te bekijken. Net als vele andere kerkdiensten, waaronder ook die van de NGK Krommenie.

Zomaar ineens....

Zomaar ineens ……….. gaat er een virus door de wereld en veel dingen zijn tot stilstand gekomen.

Een woestijnperiode?

Woestijnperiodes komen met regelmaat voor in de Bijbel. Een periode van je terugtrekken uit het gewone bestaan, afzondering. Je zou het quarantaine kunnen noemen.

Een van die woestijnverhalen gaat over Elia. Elia beleeft een geestelijk hoogtepunt op de berg van Karmel. Hij levert een topprestatie op het gebied van geloofsvertrouwen en beleeft een sensationele bekering van het volk. En dan stort alles in. Hij vlucht en gaat van de hype van de Karmel naar de quarantaine van de woestijn. Wat merkt hij van God in dit alles?

God is niet aanwezig in de indrukwekkende storm, de aardbeving of het vuur. God is aanwezig in de stilte van een zachte bries. Denk je misschien dat God vooral werkt door gepassioneerde kerkdiensten, door vurig jeugdwerk of een preek die je doet schudden op je fundamenten? Misschien is God wel veel meer aanwezig in de stilte van de woestijn, in de quarantaine van de Corona-crisis. Durf stil te zijn en te ontdekken dat God in die stilte aanwezig is!

Gelet op de landelijke richtlijnen rondom het coronavirus worden er geen kerkdiensten en bijeenkomsten gehouden tot eind juni.

Live Kerkdienst Zaankerk

Luister

Op en top Vrouw

Flyer contrast Wormer

Familiediensten

familiediensten

Subcategorieën

yt live icon
Volg de live kerkdienst  hier

 

Of bekijk ze terug op ons  youtube kanaal

 

familiediensten

 

 

Contact

"De Wijngaard"

Dorpsstraat 134a,
1531 HP Wormer
06-1629 9993

<meer>

 

 

 

 

 

anbi