StichtingZendingZuidafrika

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


De Stichting Zending Zuid-Afrika is een samenwerkingsverband van 6 Nederlands Gereformeerde Kerken in Zuid- en Noord-Holland.

Secretariaat
p.a. Faunastraat 19
1531WB Wormer
gironummer: NL60 INGB 0003 875157 Stg Zending Zuid Afrika

Op 2 februari 2003 zijn wij van start gegaan met het uitdragen van het evangelie in KwaZulu Natal  te Zuid-Afrika. Wij hebben reeds velen van de Here Jezus mogen vertellen en doen dit door middel van o.a.  Kerkdiensten, tentevangelisatie, zondagschool, groepsbijeenkomsten, hut- en ziekenhuisbezoeken.

Verder beheren we een drop-in centrum voor aids en weeskinderen.  5 dagen per week ontvangen tussen de 50 en 60 kinderen in de ochtend en avond een maaltijd en tevens hun medicijnen.  Ook is er een ‘volkstuin’ bij het complex. Vele buurtgenoten maken hier reeds gebruik van.  Ook de sociale dienst heeft hier een plek. Maandelijks verzorgen zij vele honderden voedselpakketten voor de allerarmsten. Er is ook een uitgifte punt voor medicijnen.

Het zendingsgebied is een township van de plaats New Castle in KwaZulu Natal. Deze plaats heet MADADENI. In dit township wonen ongeveer 1.000.000 Zulu's.          .

Waarom deze zending?

ALS JE ER VAN OVERTUIGD BENT DAT DE RIJKDOM IN CHRISTUS OOK VOOR JOU IS, DAN WIL JE DIT VERDER UITDRAGEN NAAR HEN TOE DIE NOG NIET VAN DEZE RIJKDOM HEBBEN GEHOORD.

 En dan maakt het niet uit waar deze mensen wonen. Je wilt er alles aan doen om het bekend te maken. Wij mogen dit doen d.m.v. het afstaan van een predikant en zijn gezin aan het zendingsgebied te Zuid-Afrika. 

Onze predikant heet ds. S.J. Veenstra

Verder heeft onze predikant enkele helpers,  zoals een lerend ouderling Sibusiso. Het is een zelfstandige gemeente welke over een ‘eigen’ kerkenraad beschikt.

Elke maand  geven we in de  eerste week van de maand een gebedsbrief uit.  Hierin staan vele wetenswaardigheden en gebedspunten.  Verder houden we u op de hoogte d.m.v. regelmatig een ‘Tussendoortje’ met foto’s uit te geven.
Ook u kunt deze brieven per mail ontvangen indien u zich opgeeft op het volgende email adres: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws en informatie over de stichting is terug te vinden op de site : www.zendingzuidafrika.nl   Op deze site staan verder vele foto’s uit het zendingsgebied.